Powered By Blogger

Friday, April 23, 2010

2. nädala kodutöö

Ülesanded:

1. Registreeru Delicious ja mõne teise ühisjärjehoidja kasutajaks ja tutvu mõlema keskkonna võimalustega
Kuna ei ole varasemalt selliste võimalustega tutvust teinud, siis on keskkondade avastamine põnev. Tihti ongi nii, et vajaksin tööarvutisse lisatud Favorite´s alt vajalikke bookmarke, aga koduarvutis neid pole. Ühisjärjehoidjad annavad selleks hea võimaluse. Super! Sügavalt kahju, et seda varasemalt ei ole kasutanud, ega ei tule meelde, et keegi oleks õpingute käigus nendele keskkondadele tähelepanu juhtinud.

2. Kirjuta ajaveebi sissekanne, milles võrdled Delicious ja tema konkurendi võimalusi ja tood välja oma eelistused.

Delicious http://delicious.com/eveliisjeedas

Keskkond meeldis väga, praegusel hetkel tegin ühe katsetuse ja lisasin kursuse veebilingi sinna keskkonda, ja esmamulje järgi võiksin öelda, et hakkaksin seda keskkonda aktiivselt kasutama. Meeldib, see et saan sellele materjalile ligi igast arvustist. Salvestatud bookmarki on võimalik hiljem ka redigeerida, lisada märksõnu, muid märkuseid, mis tunduvad olulised jms. Meeldib ka see, et on võimalik hiljem erinevate märksõnade vahendusel erinevaid lehti kohe avada. Huvipakkuv on ka see, et saan vaadata populaarseid ja nö "värskeid" bookmarke, mis on ka teiste poolt lisatud ja vajadusel neid siis ka enda keskkonda lisada. Saad oma bookmarke jagada ka teiste inimestega.

Diigo keskkond - Diigo puhul mulle meeldis see, et kuna varem ei ole vajadust olnud ühisjärjehoidja kasutamise järele, siis oli see tore, et enne kui kutsustakse keskkonnaga liituma, võimaldatakse sulle video vahendusel vaadata nö tuurina, mida see keskkond pakub või ma lihtsalt ei osanud seda Delicious keskkonna puhul ülesse leida. Sellest "tuurist" jäi mulle meelde lisaks sellele, et saan bookmarke lisada, saan ka erinevaid failivorme salvestada, ja neid hiljem kasutada, olenemata sellest, kas need sellelt leitud koduleheküljelt on kustutatud või ei. Juhul kui ei ole salvestatud bookmarkile mingit sobilikku märksõna lisanud, või oled ära unustanud, siis hiljem on võimalus ka otsingut teha full texti vahendusel. Toetab bookmarkide kasutamist ka i-phones. Samas saad ka oma bookmarke jagada inimestega, nt olete ühiselt e-õppes, jne.

Clipmarks - tundub ka vajalik, laseb jäädvustada täpselt seda mida vaja, kas siis teksti, videot või pilti.

Mh, praeguste katsetuste tulemusena, pean ütlema, et mulle siiski meeldiks kasutada Diigo keskkonda, võib-olla üks asja pool on see, et selle promo on tehtud ilusti ja selgelt ja tutvustatakse võimalused ilma et peaksid hakkama neid ise avastama ja otsima, et kust mida teha saab. Aga nagu ka Kailit oma blogis kirjuta, et eks igal keskkonnal on omad head ja vead. Palju oleneb inimest, kes mida milleks vajab ja kui põhjalikku keskkonda ta vajab bookmarkide säilitamiseks.


3. Osalemine Flashmeeting videokonverentsil.

Flashmeeting videokonverents 19.04 oli omaette kogemus:). Sellisel lihtsal viisil on võimalik ükskõik kust kohast aktiivselt osaleda grupitööl. Palju oleneb muidugi sellest, kas on vajalikud vidinad arvutil olemas -veebikaamera, mikrofon jne. Aga ilma nende võimalusteta sai ka konverentsist osa võtta. Lahe, mulle meeldis, selle keskkonna võimalused.

2 comments:

  1. Vahva ja põhjalik analüüs. Ma tahtsin lisada, et igasuguste õpetlike videote jaoks olen kasutanud YouTube keskkonda, see aitab alati! Vähemalt peaaegu alati :)

    ReplyDelete
  2. Tore, et avastasid enda jaoks ühisjärjehoidjad. Tahaksin juhtida eraldi tähelepanu veel paarile võimalusele.

    Nimelt nii Diigo kui ka teised ühisjärjehoidjad võimaldavad lisada oma brauserile järjehoidja, mis avab linkide lisamise riba või akna. Diigo puhul selleks Diigolet.

    Teine Diigo pluss on see, et õpetajad saavad taotleda omale Diigo Educator kontot, mis annab lisavõimalusi Diigo kasutamiseks terve oma klassi või õpperühma õpilastega.

    ReplyDelete